5. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční egyptské kibbeh kousky masa plné aromatických koření a zeleniny. Tento lahodný pokrm je oblíbený nejen ve Středomoří, ale díky svojí jednoduchosti a chuti si získá srdce každého gurmána. Sledujte náš recept a připravte si skvělé kibbeh doma!
Suroviny
- 500g mletého masa (skopového nebo hovězího)
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- citronová šťáva
Postup
- Nejprve namočte bulgur ve vroucí vodě po dobu asi 20 minut, dokud nebude měkký.
- Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli s mletým masem, kmínem, skořicí, solí a pepřem a smažte do zlatova.
- Smíchejte mleté maso s bulgurem a promíchejte dobře, dokud nedostanete homogenní směs.
- Vytvarujte malé kuličky a formujte je do oválných tvarů (podobných krokete).
- Smažte kibbeh na pánvi na středním ohni s trochou olivového oleje, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Servírujte s citronovou šťávou a čerstvým salátem.