4. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – bulgur se zelným náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční blízkovýchodní pokrm kibbeh s bulgurem a zelnou náplní. Tento jednoduchý recept vám přinese lahodný​ kousek Orientu přímo ⁢do vaší⁢ kuchyně. Zkuste‍ ho hned!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 200 g mletého masa
  • 1 ⁢šálek bulguru
  • 1 šálek vody
  • 1⁢ lžička mleté skořice
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • 1‌ lžička mleté papriky
  • 1 šálek mraženého špenátu
  • 2 lžíce olivového ⁢oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na⁢ pánev rozpálíme 1​ lžíci olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a mleté maso. Přidáme koření (skořici, kmín, papriku)‍ a⁤ promícháme.
  2. V hrnci uvaříme bulgur ​ve vodě podle návodu⁣ na obalu.
  3. Přidáme uvařený bulgur k mletému mase a ​důkladně promícháme.
  4. Na ​pánvi⁣ rozehřejeme zbylou lžíci oleje a​ osmahneme⁤ na ní mražený ⁣špenát. Přidáme k‌ mletému masu a⁤ bulguru a znovu promícháme. ‌Dochutíme solí a pepřem.
  5. Směsí naplníme kibbeh formu a ⁤upečeme v​ troubě na 180 °C‍ asi 30 minut, dokud není ⁢povrch zlatě‍ hnědý.
  6. Po upečení necháme odpočinout ‍pár⁣ minut a ⁣pak můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *