4. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční blízkovýchodní pokrm kibbeh s bulgurem a zelnou náplní. Tento jednoduchý recept vám přinese lahodný kousek Orientu přímo do vaší kuchyně. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 1 cibule
- 200 g mletého masa
- 1 šálek bulguru
- 1 šálek vody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 šálek mraženého špenátu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánev rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a mleté maso. Přidáme koření (skořici, kmín, papriku) a promícháme.
- V hrnci uvaříme bulgur ve vodě podle návodu na obalu.
- Přidáme uvařený bulgur k mletému mase a důkladně promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme zbylou lžíci oleje a osmahneme na ní mražený špenát. Přidáme k mletému masu a bulguru a znovu promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- Směsí naplníme kibbeh formu a upečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud není povrch zlatě hnědý.
- Po upečení necháme odpočinout pár minut a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!