25. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh bez syrskéalošího kousku masa.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční syrské Kibbeh bez masa, který potěší nejen vegetariány. Tento křupavý a kořeněný pokrm je plný chuti a dokonale se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k dalším orientálním pokrmům. Pusťte se do přípravy kibbeh bez masa a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek plný exotiky. Hledejte náš recept na našem blogu!

Suroviny

  • 1 hrnek bílého bulguru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 hrnku na drobno nakrájené petržele
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat asi 30 minut.
  2. V hrnci osmahneme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
  3. Přidáme kmín, skořici, petržel a orestujeme dalších pár minut.
  4. Do zahuštěné směsi přidáme nadočištěný bulgur a důkladně promícháme.
  5. Zahřejeme pánvi s trochou olivového oleje a vytvarujeme z kibbeh směsi menší placičky.
  6. Smažíme z obou stran dozlatova.
  7. Podáváme například s hummusem, zeleninovým salátem nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *