22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotický íránský recept na tradiční jídlo Khoresh-e fesenjan, které spojuje lahodnou kombinaci kuřecího ragú s bohatou chutí granátového jablka. Tento jedinečný pokrm okouzlí vaše chuťové buňky a dodá vašemu jídelníčku nový rozměr. Sledujte recept a připravte si doma tento lahodný a zdravý pokrm plný exotických chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kostkách)
- 2 cibule (nasekané)
- 1 šálek granátového džusu
- 1/2 šálku mletých vlašských ořechů
- 1 lžička kůry granátového jablka
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce cukru
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kuřecí maso a osmahneme ho z obou stran.
- Přidáme granátový džus, vlašské ořechy, kůru granátového jablka, skořici, kurkumu, cukr, sůl a pepř.
- Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- Pokud je omáčka příliš řídká, povaříme ji déle, pokud je moc hustá, můžeme přidat vodu.
- Podáváme s rýží nebo chlebem.