22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Khoresh-e fesenjan“ – kuřecí ragú s granátovým jablkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte exotický íránský recept na tradiční jídlo Khoresh-e fesenjan, které spojuje lahodnou kombinaci kuřecího ragú s bohatou chutí granátového jablka. Tento jedinečný pokrm okouzlí vaše chuťové buňky a dodá vašemu jídelníčku nový rozměr. Sledujte recept a připravte si doma tento lahodný a zdravý pokrm plný exotických chutí!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kostkách)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 1 šálek granátového džusu
  • 1/2 šálku mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička kůry granátového jablka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce cukru
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kuřecí maso a osmahneme ho z obou stran.
  2. Přidáme granátový džus, vlašské ořechy, kůru granátového jablka, skořici, kurkumu, cukr, sůl a pepř.
  3. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, povaříme ji déle, pokud je moc hustá, můžeme přidat vodu.
  5. Podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *