31. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Khoresh-e Fesenjān: autentický íránský recept na směs lahodného gaštánu a granátového jablka, vařený v husté, sladkokyselé omáčce. Připravte si tento tradiční pokrm se zvýrazňujícími chutěmi a užijte si jeho bohaté aroma a výraznou chuť. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací koření, která dává tomuto jídlu jemně pikantní nádech. Získejte recept a navodte atmosféru Íránu v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400 g mletého ořechu
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
- 1 velká cibule, jemně nakrájená
- 4 lžíce granulovaného cukru
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- 1 šálek vody
- šťáva z jednoho citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme cibuli a kuřecí maso, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kurkumu, skořici, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme mletý ořech, cukr a vodu a důkladně promícháme.
- Povaříme na mírném ohni asi 1 hodinu, případně přidáme vodu, pokud se omáčka příliš zahustí.
- Přidáme citronovou šťávu a necháme povařit dalších 5 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem.