28. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Domácí kebab z jehněčího masa a kuskusu je lahodný a vydatný pokrm plný exotických chutí. Naučte se, jak si připravit tento tradiční jídlo z pohodlí vaší kuchyně a užijte si skvělou chuť Orientu. S naším receptem na kebab z jehněčího masa a kuskusu si pochutnáte na jedinečné kombinaci chutí a zaručeně potěšíte své chuťové buňky. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 200g kuskusu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- čerstvá petrželka a limetka na podávání
Postup
- Nařežeme jehněčí maso na menší kousky a osolíme, opepříme a pokmínujeme.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmažíme na pánvi s trochou oleje.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme mletou papriku, kurkumu a koriandr a dobře promícháme.
- Kuskus zalijeme vroucí vodou podle návodu na obalu a necháme nabobtnat.
- Maso z pánve podáváme na kuskusu, ozdobíme nasekanou petrželkou a pokapejme šťávou z limetky.