28. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kebab z jehněčího masa a kuskusu
zdroj: Recepty 24/7

Domácí kebab z jehněčího masa a kuskusu je lahodný a vydatný pokrm plný exotických chutí. Naučte se, jak si připravit tento tradiční jídlo z pohodlí vaší kuchyně a užijte si skvělou chuť Orientu. S naším receptem na kebab z jehněčího masa a kuskusu si pochutnáte na jedinečné kombinaci chutí a zaručeně potěšíte své chuťové buňky. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400g jehněčího masa
  • 200g kuskusu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • čerstvá petrželka a limetka na podávání

Postup

  1. Nařežeme jehněčí maso na menší kousky a osolíme, opepříme a pokmínujeme.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmažíme na pánvi s trochou oleje.
  3. Přidáme nakrájené maso a restujeme dozlatova.
  4. Přidáme mletou papriku, kurkumu a koriandr a dobře promícháme.
  5. Kuskus zalijeme vroucí vodou podle návodu na obalu a necháme nabobtnat.
  6. Maso z pánve podáváme na kuskusu, ozdobíme nasekanou petrželkou a pokapejme šťávou z limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *