21. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kebab z jehněčího masa je lahodný a pikantní recept, který přináší skvělou alternativu k tradičním kebabům. Jehněčí maso je marinováno v aromatických kořeních a grilováno na otevřeném plameni, což dodává jeho výjimečnou chuť a texturu. Dopřejte si výjimečný kulinářský zážitek, který potěší všechny milovníky kebabů!
Suroviny:
- 500 g jehněčího masa (plec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jogurtu
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 4 plátky pitového chleba
- sýr, zelenina a omáčka na podávání
Postup:
- Do mixéru přidejte nasekanou cibuli, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, jogurt, sušený kmín, mletý koriandr, mletý kmín, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujte do hladké pasty.
- Maso nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Přidejte připravenou marinádu a důkladně promíchejte, aby se maso dobře připravilo. Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před přípravou kebabu předehřejte gril na střední teplotu. Maso naneste na špejle a grilujte z každé strany asi 5-7 minut, dokud nezískáte hezkou zlatohnědou barvu.
- Na pitový chleba položte plátek kebabu a přidejte oblíbenou zeleninu, sýr a omáčku.
- Svačina je připravena! Dobrou chuť!