11. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kebab z jehňacího masa vám přináší dokonalou kombinaci šťavnatého jehňacího masa, pikantního koření a svěžích zeleninových příloh. Naučte se, jak si připravit oblíbené jídlo z orientální kuchyně přímo u vás doma. S tímto receptem si užijete nezapomenutelnou chuť kebabu bez nutnosti chodit do restaurace. Připravte si ho snadno a rychle a bavte se při vaření!
Suroviny
- 500 gramů jehňacího masa (nejlépe roštěné)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté papriky
- ½ čajové lžičky skořice
- ½ čajové lžičky chilli papriček (dle chuti)
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na začátku jehňací maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V misce smícháme kmín, koriandr, papriku, skořici, chilli papričky, sůl a pepř.
- Přidáme olivový olej a promícháme, aby se vytvořila marináda.
- Jehňací maso dáme do marinády a necháme ho v ní odpočívat minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc v lednici).
- Před přípravou kebabů předehřejeme gril nebo pánvičku na střední teplotu.
- Na rozpálený gril nebo pánvičku přidáme jehňací maso spolu s cibulí a česnekem a opékáme ho dozlatova z obou stran (asi 5-7 minut).
- Hotové kebaby podáváme například s pita chlebem, zeleninou a omáčkou podle chuti.