11. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kebab z jehňacího masa
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kebab z jehňacího masa vám přináší dokonalou kombinaci šťavnatého jehňacího masa, pikantního koření a svěžích zeleninových příloh. Naučte se, jak si připravit oblíbené jídlo z orientální kuchyně přímo u vás doma. S tímto receptem si užijete nezapomenutelnou chuť kebabu bez nutnosti chodit do restaurace. Připravte si ho snadno a rychle a bavte se při vaření!

Suroviny

  • 500 gramů jehňacího masa (nejlépe roštěné)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • ½ čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky chilli papriček (dle chuti)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na začátku jehňací maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V misce smícháme kmín, koriandr, papriku, skořici, chilli papričky, sůl a pepř.
  4. Přidáme olivový olej a promícháme, aby se vytvořila marináda.
  5. Jehňací maso dáme do marinády a necháme ho v ní odpočívat minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc v lednici).
  6. Před přípravou kebabů předehřejeme gril nebo pánvičku na střední teplotu.
  7. Na rozpálený gril nebo pánvičku přidáme jehňací maso spolu s cibulí a česnekem a opékáme ho dozlatova z obou stran (asi 5-7 minut).
  8. Hotové kebaby podáváme například s pita chlebem, zeleninou a omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *