17. 12. 2024
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Chcete si pochutnat na autentickém syrském jídle? Vyzkoušejte náš recept na Kebab z Damasku s jogurtem! Jedná se o bohatou a chutnou kombinaci nakrájeného masa, které je marinované v exotických kořeních a podávané s krémovým jogurtem. Tento recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně osloví všechny milovníky pikantních jídel. Naučte se, jak připravit tento tradiční syrský pokrm krok za krokem a přeneste kouzlo Blízkého východu do vaší kuchyně. Klikněte a objevte chutě Damasku! „`html
Suroviny
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 velká cibule, nastrouhaná
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky hřebíčku
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Naftový olej pro smažení
- 250 ml bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- Pita chleby nebo lavash na podávání
Postup
- V míse smíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, koriandr, kmín, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promíchejte rukama, dokud se ingredience nespojí.
- Z masa vytvarujte malé kuličky nebo ploché placičky a připravte si olej v pánvi na středním ohni.
- Smažte masové kuličky nebo placičky z obou stran dozlatova a ujistěte se, že jsou dobře uvařené uvnitř.
- V malé misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Připravte si omáčku a nechte ji kratší dobu odpočinout, aby se chutě spojily.
- Podávejte maso v pita chlebech nebo lavashu, pokladete maso, nalijte připravenou jogurtovou omáčku a podle chuti přidejte další čerstvé bylinky nebo zeleninu.
„`