10. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kebab s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kebab s jehněčím masem? Vyzkoušejte náš dokonalý recept, který vám přinese osvěžující chuť Orientu přímo domů. Kombinace šťavnatého jehněčího masa, aromatických bylinek a koření vytvoří neodolatelné sousto plné lahodných chutí. S naším jednoduchým, ale efektním postupem přípravy si tento kebab připravíte snadno a rychle. Získáte tak dokonalé jídlo, kterým okouzlíte rodinu i přátele. Vyzkoušejte náš recept na kebab s jehněčím masem ještě dnes a nechte se unést exotikou arabské kuchyně.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 4 plátky chleba
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kebab koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nařežte jehněčí maso na menší kousky, cibuli na plátky, papriky na proužky a rajčata na kolečka.
  2. Do mísy smíchejte kebab koření, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
  3. Přidejte jehněčí maso do marinády a nechte ho odležet aspoň 1 hodinu v lednici.
  4. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej.
  5. Přidejte marinované maso a restujte ho, dokud není zlatě hnědé z každé strany.
  6. Přidejte cibuli, papriky a rajčata a restujte je společně s masem, dokud nejsou zjemnělé.
  7. Na grilu nebo na opékacím prkně ohřejte plátky chleba z obou stran.
  8. Servírujte kebab na teplých plátcích chleba a podávejte s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *