6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční kebab s hummusem a tahnem, který vám zajistí dokonalou kombinaci chutí. Obohaťte svůj jídelníček o tento lahodný recept plný orientálních přísad a nechte se unést vůní a příchutí exotických koření. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý kebab, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- 1 okurka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- pití kebab
- majonéza
- kysaná smetana
- rajský protlak
- česnek
- limetka
Postup
- Nařežte jehněčí maso na tenké nudličky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte jehněčí maso, kmín, koriandr, sůl a pepř a restujte, dokud maso není propečené.
- Připravte si hummus a tahini: smíchejte kysanou smetanu, majonézu, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a šťávu z limetky.
- Nakrájejte rajčata a okurku na plátky.
- Na pita chléb nasypte vrstvu hummusu a tahnínu, přidejte maso, rajčata a okurku.
- Složte pita chléb a podávejte. Dobrou chuť!