6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kebab s hummusem a tahnem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční kebab s hummusem a tahnem, který vám zajistí dokonalou kombinaci chutí. Obohaťte svůj jídelníček o tento lahodný recept plný orientálních přísad a nechte se unést vůní a příchutí exotických koření. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý kebab, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • pití kebab
  • majonéza
  • kysaná smetana
  • rajský protlak
  • česnek
  • limetka

Postup

  1. Nařežte jehněčí maso na tenké nudličky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte jehněčí maso, kmín, koriandr, sůl a pepř a restujte, dokud maso není propečené.
  4. Připravte si hummus a tahini: smíchejte kysanou smetanu, majonézu, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a šťávu z limetky.
  5. Nakrájejte rajčata a okurku na plátky.
  6. Na pita chléb nasypte vrstvu hummusu a tahnínu, přidejte maso, rajčata a okurku.
  7. Složte pita chléb a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *