24. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo kebab masala s rýží doma! Tento recept vám přinese vůni a chuť tradiční indické kuchyně přímo do vaší kuchyně. Smažené kousky masa, aromatické koření a dlouhá zrání na rýži vytvářejí nezapomenutelnou kombinaci chutí. Užijte si skvělé jídlo plné exotických vlivů!
Suroviny
- 400g mletého masa (hovězí nebo drůbeží)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400g rajčat ze konzervy
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže
Postup
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte mleté maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte všechny koření (kmín, kurkuma, paprika, koriandr, zázvor) a smažte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata z konzervy a nechte vařit asi 15-20 minut na mírném ohni.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
- Servírujte s vařenou rýží.