16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na tradiční iránský kebab koobideh servírovaný s lahodnou rýží. Vyzkoušejte tuto lahůdku plnou orientálních chutí a vonných koření. Jeden z nejoblíbenějších pokrmů v Perské kuchyni, který potěší všechny milovníky pikantního jídla. Sledujte krok za krokem náš recept a připravte si skvělou večeři!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže
Postup
- Oloupejte cibuli a česnek a jemně je nasekejte.
- Smíchejte mleté maso s nasekanou cibulí, česnekem, kmínem, solí a pepřem.
- Vytvarujte z této směsi dlouhé válečky, které budou připomínat kebaby.
- Na pánvi si rozpálejte olej a vložte do něj kebaby. Smažte je z obou stran dozlatova.
- Smažené kebaby podávejte s vařenou rýží.