28. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kebab kofta
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na Kebab kofta vám přinese autentickou chuť středovýchodního kebabu přímo do vaší domácnosti. S jemně mletým hovězím masem, směsí orientálních koření a čerstvými bylinkami si vychutnáte lahodně kořeněnou a šťavnatou koftu, zabalenu do měkkého pitového chleba. Ideální volba nejen pro všechny milovníky kebabu, ale pro každého, kdo touží po exotické a lahodné alternativě klasických burgerů. S tímto receptem si připravíte skvělé obědové menu plné chutí a vůní Orientu.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  2. Formujte z masové směsi malé kuličky o velikosti golfu. Pokud je směs příliš vlhká, můžete přidat trochu strouhanky nebo mouky.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
  4. Položte kuličky do pánve a opékejte je z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř pečené.
  5. Kebab kofta podávejte teplé s pita chlebem, omáčkou tzatziki a čerstvou zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *