13. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
zdroj: Recepty 24/7
Objevte tradiční českou kuchyni s naším receptem na Karlovarský knedlík s hovězím ragú. Tento bohatý a chutný pokrm kombinuje lákavě měkké hovězí maso vařené do dokonalosti ve vlastní šťávě s nadýchanými, lehce připravenými karlovarskými knedlíky. Ideální volba pro nedělní oběd nebo slavnostní večeři. Užijte si autentické chutě České republiky přímo u vás doma. Krok za krokem vás provedeme celým procesem, aby jste si mohli pochutnat na tomto tradičním díle. Připravte si kvalitní suroviny a pusťte se do vaření s naším jednoduchým a detailním návodem. Dobrou chuť!
Suroviny
- Karlovarský knedlík:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- Hovězí ragú:
- 500 g hovězího masa (krk nebo plec)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce oleje
Postup
- Příprava knedlíku:
- Do mísy prosejte mouku a udělejte v ní důlek. Do důlku nalejte mléko s rozpuštěným droždím a cukrem, nechte vzejít kvásek.
- Přidejte vejce, sůl a olej, vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte kynout asi 30 minut na teplém místě pod utěrkou.
- Těsto pak tvarujte do válcové formy a vložte do osolené vody, vařte zhruba 20 minut.
- Příprava ragú:
- Nakrájejte maso na kostky a opečte na oleji dohněda. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, restujte do změknutí.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, rajčatový protlak a bobkový list, promíchejte a zarestujte.
- Přilijte hovězí vývar, worcesterovou omáčku, osolte a opepřete. Ragú nechejte pomalu dusit pod pokličkou alespoň 1 hodinu do měkka.
- Servírujte hovězí ragú s plátky Karlovarského knedlíku.