8. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo plné exotických chutí – kari s kuřecím masem a fazolemi. Tento recept je jednoduchý k přípravě a nabízí skvělou kombinaci koření, masa a zeleniny. Nechte se okouzlit bohatou chutí tohoto tradičního indického pokrmu.
Suroviny
- 400g kuřecího masa (na kostičky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 2 rajčata (nasekaná)
- 1 konzerva fazolí (vyplachovaná)
- 2 lžíce kari koření
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi si rozehřej olej a osmahneme cibuli s česnekem, přidáme kuřecí maso a opečeme dozlatova.
- Přidáme rajčata a kari koření, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podlijeme trochou vody a necháme provařit asi 15 minut.
- Na závěr vmícháme vypláchnuté fazole a necháme společně prohřát.
Pokrm můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!