11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Domácí kari s křupavým kuřecím masem a šťavnatou cizrnou je skvělá exotická pochoutka pro celou rodinu. Naučte se připravit toto lahodné jídlo a okořeňte svou kuchyni novými chutěmi. S receptem na kari z kuřecího masa s cizrnou se stanete králem či královnou ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a opékáme, dokud maso není zprudka.
- Přidáme kari koření a promícháme, aby se aroma uvolnilo.
- Poté přidáme cizrnu z konzervy spolu s šťávou a zalijeme kokosovým mlékem.
- Povaříme asi 15-20 minut, dokud nezhustne omáčka a maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a servírujeme s rýží nebo naan chlebem.