24. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z kuřecího masa a brambor
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné kari s kuřecím masem a brambory? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního indického jídla vám jistě zaujme. Naučte se, jak připravit křupavé kuřecí kousky s dochutí kari, podávané s lahodnými bramborami na talíři. Nechte se okouzlit exotickými vůněmi a chutěmi tohoto pokrmu a dejte si ho k obědu nebo večeři!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (krůtí nebo kachní maso)
  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme nasekanou cibuli na oleji dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme ho dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a kari koření, promícháme a začneme zalévat kokosovým mlékem.
  4. Pod pokličkou necháme vařit do měkka brambory. Asi 20 minut.
  5. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *