24. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné kari s kuřecím masem a brambory? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního indického jídla vám jistě zaujme. Naučte se, jak připravit křupavé kuřecí kousky s dochutí kari, podávané s lahodnými bramborami na talíři. Nechte se okouzlit exotickými vůněmi a chutěmi tohoto pokrmu a dejte si ho k obědu nebo večeři!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (krůtí nebo kachní maso)
- 3 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si osmahneme nasekanou cibuli na oleji dozlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme ho dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a kari koření, promícháme a začneme zalévat kokosovým mlékem.
- Pod pokličkou necháme vařit do měkka brambory. Asi 20 minut.
- Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.