25. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledejte jedinečný recept na kari z jehněčího masa! Tento lahodný a exotický pokrm je plný bohatých chutí a vyváženého koření. Vyzkoušejte tento tradiční indický recept a překvapte své chuťové buňky dobroty z jemného jehněčího masa s aromatickým kari kořením. Doprovodte pokrm rýží nebo indickým chlebem a připravte se na explozi chutí, kterou vám zaručeně přinese toto výjimečné jídlo.
Recept na Kari z jehněčího masa
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Papriku a rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek do měkka.
- Přidejte nakrájené maso a opékejte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte kari koření a orestujte ho krátce spolu s masem.
- Přidejte papriku a rajčata a smažte je asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a promíchejte.
- Nechejte kari vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se maso změkčilo a dochutilo.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte horké s rýží nebo chlebem.