25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z hříbků a hrášku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutný recept na kari z hříbků a hrášku, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento lahodný pokrm je bohatý na aromatické koření a kombinaci sezónních surovin. Připravte si exotickou lahůdku plnou sytých chutí a udělejte si radost svému žaludku i duši. S námi se naučíte, jak připravit kari z hříbků a hrášku snadno a rychle. Záleží jen na vás, zda si navoňkujete kuchyni delikátními vůněmi tradiční indické kuchyně. Zamilujete si tento jednoduchý a chutný recept na kari, který si zamilují všichni milovníci exotického koření. Využijte sezónní suroviny a připravte si tento lahodný pokrm pro své blízké. Sledujte naše postupy a připravte si kari z hříbků a hrášku jako pravý kuchařský profesionál. So neváhejte a pusťte se do vaření tohoto lahodného pokrmu, který vám určitě zvedne náladu. Ať vám chutná!

Suroviny

  • 250 g čerstvých nebo sušených hříbků
  • 200 g zmrazeného hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte hříbky. Pokud používáte sušené hříbky, nechte je nejméně hodinu namočené v horké vodě.
  2. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte hříbky a restujte je s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  5. Přidejte kari koření a smetanu ke šlehání a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte zmrazený hrášek a vařte dalších 5 minut.
  7. Ochutnejte omáčku a podle potřeby dosolte a dospepte.
  8. Sušeným kari z hříbků a hrášku podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *