22. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zamilujete se do tohoto chutného receptu na kari s hovězím masem a bobkovým listem. Originální směs koření vytvoří bohatou a aromatičkou omáčku, která jemně propůjčuje masa exotickou chuť. Navíc je připravení tohoto pokrmu velmi snadné a rychlé. Nechte se okouzlit tímto lahodným jídlem plným exotických vůní a chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mleté papriky
- 400ml rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené hovězí maso. Poté ho vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte maso zpět do pánve a přisypte bobkové listy, kari koření a mletou papriku. Promíchejte a zprudka restujte asi 2 minuty.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte pokryté na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Po uvaření dochuťte solí a pepřem a servírujte s rýží nebo pečivem.