10. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červeného masa
zdroj: Recepty 24/7

Kari z červeného masa je lahodné a aromatické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit toto tradiční jídlo, které je oblíbené nejen v Asii, ale i v české kuchyni. Kombinace červeného masa s indickým kari kořením, zeleninou a kokosovým mlékem vytvoří bohatou a pikantní omáčku, která se dokonale hodí ke křupavému rýži nebo čerstvému chlebu. Napište si recept na kari z červeného masa a obohaťte svůj jídelníček o exotickou chuťovou zkušenost.

Suroviny

  • 500g červeného masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 300ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g rajčatového pyré
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na kousky nakrájené červené maso a orestujeme ho ze všech stran dohněda.
  3. Přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku a krátce je orestujeme spolu s masem.
  4. Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
  5. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka neztuhne.
  7. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *