10. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kari z červeného masa je lahodné a aromatické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit toto tradiční jídlo, které je oblíbené nejen v Asii, ale i v české kuchyni. Kombinace červeného masa s indickým kari kořením, zeleninou a kokosovým mlékem vytvoří bohatou a pikantní omáčku, která se dokonale hodí ke křupavému rýži nebo čerstvému chlebu. Napište si recept na kari z červeného masa a obohaťte svůj jídelníček o exotickou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 500g červeného masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 300ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g rajčatového pyré
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na kousky nakrájené červené maso a orestujeme ho ze všech stran dohněda.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku a krátce je orestujeme spolu s masem.
- Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Po chvíli přidáme rajčatové pyré a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem.
- Přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka neztuhne.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.