20. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kari z červené čočky s mangem, který vás jistě nadchne! Osvěžující kombinace exotického ovoce a kořeněných dochucovadel vytvoří skvělou a lahodnou veganskou pochoutku. Podívejte se na náš recept a dejte vaření novou šanci!
Suroviny
- 1 šálek sušených červených čoček
- 1 pomerančové mango, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červené čočky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je vyluhovat ve vodě asi 30 minut.
- V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme kari koření a orestujeme ho asi minutu, než začne vonět.
- Přidáme namočené červené čočky a zalijeme je kokosovým mlékem. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou čočky měkké.
- Přidáme nakrájené mango a vaříme ještě asi 5 minut.
- Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.