25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červené čočky a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé kari z červené čočky a zeleniny. Tento recept plný chutí a vitamínů je rychlý a snadný, ideální volbou pro vegany i vegetariány. Připravte si ho doma a pochutnejte si na exotických chutích!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 karotky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vodě asi 15 minut, dokud není měkká. Odklopte a odložte stranou.
  2. Na pánvi si rozpálte trochu olivového oleje a osmažte nakrájenou cibuli, česnek, karotku a papriku.
  3. Přidejte kari koření a kurkumu a míchejte asi 2 minuty, dokud se všechny přísady nezačnou krásně vonět.
  4. Přidejte do směsi plechovku rajčat (se šťávou) a nechte vařit asi 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit dalších 10 minut, dokud se omáčka nezhustí.
  6. Na závěr přidejte uvařenou červenou čočku a nechte vše prohřát. Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *