1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červené čočky a špenátu.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kari z červené čočky a špenátu plné exotických chutí a bohatých koření. Tento veganský pokrm je nejen chutný, ale také plný živin a vlákniny. Ideální volba pro zdravou a vyváženou stravu. Zamilujete se do této jednoduché a chutné vegetariánské varianty kari. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si ho ve svém jídelníčku!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 šálky špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Červenou čočku dobře opláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Po uvaření sceděte.
  2. Na pánvi si osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  3. Přidejte kari koření, kmín a kurkumu a restujte asi minutu, dokud vonně neprovoní.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte provařit asi 5 minut.
  5. Přidejte uvařenou červenou čočku a nakrájený špenát. Vařte dalších pár minut, dokud špenát nezvadne.
  6. Na závěr ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte s rýží nebo naanem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *