17. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a výživný recept na kari z červené čočky a kukuřice, který potěší každého milovníka indické kuchyně. Objednejte si ingredience hned teď a pusťte se do vaření tohoto lahodného jídla plného exotických chutí. Vaši chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 konzerva kukuřice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce oleje
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte kukuřici a pokračujte smažením dalších pár minut.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte propláchnutou červenou čočku a zeleninový vývar.
- Vše vařte do měkka, přibližně 20-25 minut.
- Při dochucení použijte sůl a pepř podle chuti.
- Kari z červené čočky a kukuřice podávejte s rýží nebo naan chlebem.