12. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a aromatický recept na kari se zeleninou, který vás nadchne svojí jednoduchostí a zároveň exotickou chuťovou paletou. Míchání šťavnaté zeleniny jako květák, mrkev a hrášek s bohatými kořeněnými omáčkami a hromadou slunečnicového mléka, vytváří neodolatelně lahodnou kombinaci. Tento veganský pokrm je ideální pro všechny milovníky kari, kteří se rádi baví ve vaření. Připravte si toto jednoduché jídlo a užijte si exotickou chuťovou dobrodružnost přímo v pohodlí svého domova.
Suroviny
- 400 g směsi zeleniny (mrkev, hrášek, květák, brokolice)
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kari koření a promíchejte.
- Přidejte směs zeleniny a smažte asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.