24. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem, který si zamilujete! Tato exotická a aromatická pokrmová kombinace vás jistě ohromí. Kousky šťavnatého kuřecího masa se směsí kari koření a dalších vybraných ingrediencí vaří v kokosovém mléce, což dodává pokrmu jemnou, krémovou texturu a bohatou chuť. Sametová omáčka, plná intenzivních a exotických chutí, je dokonalým doplňkem pro dochucení rýže nebo čerstvého chleba. Připravte si tento skvělý recept, který vám zaručeně zpříjemní vaření a okoření váš jídelníček!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru (nebo voda)
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není zlatavé z každé strany.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přilijte kokosové mléko a vývar (nebo vodu). Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit po dobu asi 10 minut, nebo dokud není maso měkké a propečené.
- Přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte a nechte povařit ještě 2-3 minuty.
- Servírujte kari s rýží nebo indickým chlebem na talíře.