30. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s kuřecím masem a hráškem.
zdroj: Recepty 24/7

Naše lahodné receptura na kari s kuřecím masem a hráškem je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Lehce kořeněné kari omáčky se sladkými hrášky a šťavnatým kuřecím masem vytvářejí dokonalou kombinaci, která potěší vaše chuťové pohárky. Zkuste tento rychlý a snadný recept a užijte si lahodný exotický zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 g hrášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud není maso propečené z každé strany.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Poté zalijeme kokosovým mlékem a přidáme hrášek.
  5. Zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 15 minut, nebo dokud není maso úplně měkké.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem.
  7. S podušenou rýží podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *