17. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné kari s kuřecím masem a hráškem? Neváhejte vyzkoušet tuto chutnou a jednoduchou variantu, která vás jistě okouzlí svou exotickou chuťovou kombinací. Sledujte náš jednoduchý návod a vytvořte si skvělou asijskou večeři plnou aromatických koření a lahodného kuřecího masa. Vaření kari je snadné a rychlé, nechte se inspirovat naším receptem!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 200g mraženého hrášku
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a krátce restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přisypeme kari koření a promícháme.
- Přidáme hrášek a zalijeme kokosovým mlékem.
- Necháme vařit do změknutí hrášku a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.