16. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kari s kuřecím masem? Naše verze tohoto exotického pokrmu je plná chutí a jednoduchá na přípravu. Kombinace křupavého kuřecího masa, koření kari a čerstvých zelenin vytváří dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si skvělou večeři plnou pravého indického kouzla.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 středně velké rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kariho koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová natě (na ozdobu)

Postup:

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte ji do zlatova.
  3. Přidejte kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud není zlatě hnědé.
  4. Přidejte rajčata, papriku, česnek, kurkumu, kmín, skořici, koriandr a kari koření. Promíchejte a duste přibližně 5 minut.
  5. Přidejte kokosové mléko, přivedte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
  6. Ochutnejte omáčku a případně ji osolte a opepřete podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *