16. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kari s kuřecím masem? Naše verze tohoto exotického pokrmu je plná chutí a jednoduchá na přípravu. Kombinace křupavého kuřecího masa, koření kari a čerstvých zelenin vytváří dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si skvělou večeři plnou pravého indického kouzla.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 středně velké rajčata (nakrájená na kostičky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kariho koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová natě (na ozdobu)
Postup:
- Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte ji do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte rajčata, papriku, česnek, kurkumu, kmín, skořici, koriandr a kari koření. Promíchejte a duste přibližně 5 minut.
- Přidejte kokosové mléko, přivedte k varu, snižte teplotu a vařte přibližně 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
- Ochutnejte omáčku a případně ji osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.