20. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné kari s kokosem a kuřecím masem? Tento recept vás nadchne svou bohatou kombinací exotických chutí a jemně nakyslým kokosovým podkladem. Užijte si autentickou asijskou kuchyni s každým soustem!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (případně i jiné maso dle preference)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Pomeranč vymačkejte a odstraňte semena.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí maso spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte šťávu ze vymačkaného pomeranče. Dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit 15-20 minut, nebo dokud se maso nezměkne.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.