30. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a kořeněný recept na kari s jehněčím a rýží? Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který spolehlivě zahřeje bříško a potěší chuťové buňky. S jemně upečeným jehněčím, aromatičkým kari kořením a lahodnou rýží, bude tento pokrm určitě oslavou vašich smyslů. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si tento tradiční indický pokrm přímo z pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a smažíme dozlatova.
- Přidáme kari koření, promícháme a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko, osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme provařit a zhoustnout omáčku.
- S kari podáváme vařenou rýži.