Chuťově bohatý a vydatný, kari s čočkou a kokosovým mlékem je perfektní vegetariánský pokrm plný exotických chutí. Tento recept kombinuje jemnou chuť čočky s kořeněnou a krémovou omáčkou z kokosového mléka, stejně jako rozmanité kari koření. Snadno připravitelné a plné zdravých přísad, toto jídlo je vhodné pro všechny, kdo hledají výživnou a zároveň chutnou alternativu. Vyzkoušejte tento lahodný recept na kari s čočkou a kokosovým mlékem a okořeňte svou kuchyni.

Suroviny

  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.
  4. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  6. Přidejte červenou čočku, papriku, kokosové mléko a vývar.
  7. Za stálého míchání nechte vařit přibližně 20 minut, dokud čočka nezměkne.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *