Chuťově bohatý a vydatný, kari s čočkou a kokosovým mlékem je perfektní vegetariánský pokrm plný exotických chutí. Tento recept kombinuje jemnou chuť čočky s kořeněnou a krémovou omáčkou z kokosového mléka, stejně jako rozmanité kari koření. Snadno připravitelné a plné zdravých přísad, toto jídlo je vhodné pro všechny, kdo hledají výživnou a zároveň chutnou alternativu. Vyzkoušejte tento lahodný recept na kari s čočkou a kokosovým mlékem a okořeňte svou kuchyni.
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
Postup
- Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari pastu a promíchejte.
- Přidejte červenou čočku, papriku, kokosové mléko a vývar.
- Za stálého míchání nechte vařit přibližně 20 minut, dokud čočka nezměkne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.