15. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s cizrnou a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné tradiční indické kari s cizrnou a bramborem. Tento chutný a nasycující recept je plný exotických koření a zeleniny, které vytvářejí bohatou a aromatickou omáčku. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro doslova lahodný zážitek.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit, dokud se brambory nezměknou.
  5. Přidáme cizrnu a necháme provařit.
  6. Ochutnáme, případně dosolíme a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *