16. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari masálová rýže
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si dechberoucí chuť Kari masálové rýže s naším jednoduchým receptem. Tato exotická a aromatická rýže je plná kořeněných a pikantních přísad, jako je kari prášek a koriandr, které vyvolají explozi chutí ve vašem jazyku. S naším podrobným návodem na přípravu získáte jemnou a lahodnou rýži, která se skvěle hodí jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masovým či zeleninovým pokrmům. Sledujte náš krok za krokem průvodce a přineste si do své kuchyně tu nejlepší indickou chuť!

Suroviny

  • 250 g basmati rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari masála
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 200 ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, dokud není voda čistá.
  2. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte rýži podle návodu na obalu. Poté ji sceděte a nechte odstát.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte kari masálo, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte, aby se koření rozpustilo ve směsi. Smažte asi 1-2 minuty, dokud se vůně koření neuvolní.
  5. Přidejte na kostky nakrájenou papriku, na plátky nakrájenou mrkev a hrášek a smažte asi 5 minut, dokud zelenina není měkká.
  6. Přidejte uvařenou rýži a dobře promíchejte, aby se koření a zelenina rovnoměrně rozložily.
  7. Přilijte kokosové mléko a pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  8. Povařte asi 5 minut, dokud se všechny chutě propojí a rýže je teplá.
  9. Servírujte teplou kari masálovou rýži jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *