29. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a exotický recept na kari masala s krevetami, který tě přenese do Indie. S vláčnými krevetami, pikantními kořením a bohatou omáčkou, tohle jídlo oslní tvé chuťové pohárky. Připrav si toto jednoduché a rychlé jídlo, které potěší celou rodinu. Vyzkoušej kari masala s krevetami ještě dnes!
Kari masala s krevetami
Suroviny:
- 500 g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké proužky. Oloupejte a utřete česnek.
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli, dokud nezežloutne.
- Přidejte nakrájený česnek a smažte ho s cibulí dalších pár minut.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmin a koriandr a smažte je spolu s cibulí a česnekem asi minutu, než se uvolní jejich vůně.
- Přidejte krevety a restujte je, dokud nezmění barvu na růžovou a nezestoupají na dno pánve.
- Přidejte kokosové mléko a garam masalu. Povařte na středním ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a krevety nejsou hotové.
- Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.