24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodně exotickou recepturu na Kari masala s bambusovým jádrem a nechte se unést exotickou chutí. Tento tradiční indický pokrm přinese do vaší kuchyně nové zajímavé chute a pozvedne vaše vaření na novou úroveň. Sledujte návod na přípravu a užívejte si aromatického zážitku plného lahodných koření a bambusového jádra.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 plechovka bambusového jádra (nakrájené na plátky)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nebude sklovitá.
- Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho z každé strany.
- Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Poté přidejte bambusové jádro a míchejte, dokud není všechno dobře prohřáté.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.