24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari masala s bambusovým jádrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodně exotickou recepturu na Kari masala s bambusovým jádrem a nechte se unést exotickou chutí. Tento tradiční indický pokrm přinese do vaší kuchyně nové zajímavé chute a pozvedne vaše vaření na novou úroveň. Sledujte návod na přípravu a užívejte si aromatického zážitku plného lahodných koření a bambusového jádra.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 plechovka bambusového jádra (nakrájené na plátky)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nebude sklovitá.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho z každé strany.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  5. Poté přidejte bambusové jádro a míchejte, dokud není všechno dobře prohřáté.
  6. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *