3. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari masala kuře
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné kari masala kuře přináší šťavnaté maso, obalované v aromatičké směsi indických koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí, kteří se rádi ponoří do indické kuchyně. Kari masala kuře je plné bohatých příchutí a vůní, které zaručeně oslní vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující recept a přenesete se do kouzelné atmosféry indických uliček.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájené kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé. Smažte maso ve dvou dávkách, aby nedocházelo ke přeplnění pánve.
  2. V druhé pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a utřený česnek, dokud nezesládnou.
  3. Přidejte do pánve s cibulí a česnekem kari koření, kmín, papriku a kurkumu. Promíchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření neuvolní vůni.
  4. Přidejte do pánve osmažené kuřecí maso a zalijte kokosovým mlékem. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka zredukuje a dochutí. Případně přilijte vodu, pokud se omáčka příliš zredukuje nebo zahustí.
  5. Ochutnejte omáčku a přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *