13. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari kuřecích plátků
zdroj: Recepty 24/7

Kari kuřecí plátky jsou lahodné a exotické jídlo, plné aromatických koření a chuťových explozí. Tento recept vám ukáže, jak připravit toto oblíbené jídlo doma. Kuřecí plátky jsou napařené, aby byly šťavnaté a měkké, a poté jsou smažené s kari kořením, které dodává jídlu bohatou a pikantní chuť. Doporučujeme podávat kari kuřecí plátky s rýží nebo naan chlebem. Připravte si tuto chutnou indickou specialitu a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 500 g kuřecích plátků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Plátky kuřecího masa nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte kari koření a promíchejte.
  5. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte kokosové mléko a nechte vařit přibližně 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
  7. Při dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
  8. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvým nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *