24. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kari kuře indonéského stylu vám přinese explozi chutí. Jednoduchý a rychlý recept, který zahrnuje kuřecí maso, exotické koření a kokosové mléko. Kombinace kari pasty, čerstvých zelenin a aromatických bylinek dodává jedinečnou chuťovou paletu. Připravte si tento pokrm v pohodlí domova a dejte si exotickou večeři!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr na ozdobu
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kari pastu a promícháme, smažíme asi minutu, aby se uvolnila její chuť.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran.
- Přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a osolíme a opepříme podle chuti.
- Na jemno nakrájíme papriky a mrkev a přidáme je do hrnce.
- Necháme vařit na středním plameni, dokud maso není měkké a zelenina ještě lehce křupavá.
- Před podáváním ozdobíme pokrájeným koriandrem.