24. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kari kuře indonéského stylu
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kari kuře indonéského stylu vám přinese explozi chutí. Jednoduchý a rychlý recept, který zahrnuje kuřecí maso, exotické koření a kokosové mléko. Kombinace kari pasty, čerstvých zelenin a aromatických bylinek dodává jedinečnou chuťovou paletu. Připravte si tento pokrm v pohodlí domova a dejte si exotickou večeři!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mrkev
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme kari pastu a promícháme, smažíme asi minutu, aby se uvolnila její chuť.
  5. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran.
  6. Přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Na jemno nakrájíme papriky a mrkev a přidáme je do hrnce.
  8. Necháme vařit na středním plameni, dokud maso není měkké a zelenina ještě lehce křupavá.
  9. Před podáváním ozdobíme pokrájeným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *