15. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kari ayam s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Kari ayam s kokosem je tradiční indonéské kuřecí kari s kokosovou omáčkou, která vaše chuťové buňky rozhýbá exotickými chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou exotickou dovolenou přímo ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 1 zázvor nasekaný na malé kousky
  • 1 paprika nakrájená na plátky
  • 2 lžíce kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezjemní.
  2. Přidejte kuřecí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte papriku a kari pastu a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit cca 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *