15. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kari ayam s kokosem je tradiční indonéské kuřecí kari s kokosovou omáčkou, která vaše chuťové buňky rozhýbá exotickými chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou exotickou dovolenou přímo ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 1 zázvor nasekaný na malé kousky
- 1 paprika nakrájená na plátky
- 2 lžíce kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezjemní.
- Přidejte kuřecí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova.
- Přidejte papriku a kari pastu a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit cca 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem.