24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční italské jídlo s kaprem ve stylu „alla puttanesca“. Tento lahodný recept spojuje přírodní chutě kapra s omáčkou z rajčat, česneku, oliv a kaparů. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který jistě potěší Vaše chuťové buňky. S receptem na kaprové „alla puttanesca“ zaručeně uspějete jako kuchař doma i na večeři s přáteli.
Suroviny
- 1 kapr
- 4 rajčata
- 50 g oliv
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 50 g kapary
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte jemně nakrájený česnek, olivy, rajčata a chilli papričku.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte česnek, olivy a chilli.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte dusit asi 10 minut.
- Vložte kapary a osolené a opepřené kousky kapra.
- Přiklopte poklicí a dusíme dalších 10 až 15 minut.
- Suroviny lehce promíchejte a krátce povařte.
- Před podáváním ozdobte jemně nasekanou petrželí.