24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kapřík „alla puttanesca
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte tradiční italské jídlo s kaprem ve stylu „alla puttanesca“. Tento lahodný recept spojuje přírodní chutě kapra s omáčkou z rajčat, česneku, oliv a kaparů. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který jistě potěší Vaše chuťové buňky. S receptem na kaprové „alla puttanesca“ zaručeně uspějete jako kuchař doma i na večeři s přáteli.

Suroviny

  • 1 kapr
  • 4 rajčata
  • 50 g oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 50 g kapary
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte jemně nakrájený česnek, olivy, rajčata a chilli papričku.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte česnek, olivy a chilli.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a nechte dusit asi 10 minut.
  4. Vložte kapary a osolené a opepřené kousky kapra.
  5. Přiklopte poklicí a dusíme dalších 10 až 15 minut.
  6. Suroviny lehce promíchejte a krátce povařte.
  7. Před podáváním ozdobte jemně nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *