27. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné a exotické jídlo, Kapří tikka je tím, co potřebujete! Tento tradiční indický pokrm přináší skvělé kombinace dochutí a vůní, které vás okouzlí. S jemným kaprem jako základem a bohatými kořeněnými omáčkami je Kapří tikka jedním z nejoblíbenějších jídel naší kuchyně. Připravte si ho snadno doma a užijte si chuťový zážitek z vlastní kuchyně. S naším receptem na Kapří tikka budete mít úspěch u všech svých hostů!
Suroviny
- 2 kapří filety
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
Postup
- Do mísy smíchejte jogurt, citronovou šťávu, zázvor, česnek, kmín, kurkumu, koriandr, pepř a sůl. Vznikne vám marináda.
- Kapří filety nakrájejte na menší kousky a přidejte do marinády. Dobře promíchejte, aby se marináda dostala na všechny kousky ryby. Nechte marinovat v lednici ideálně přes noc, ale minimálně 1 hodinu.
- Před přípravou grilu si připravte nabodávací špízy a namočte je do vody, aby nehořely během grilování.
- Kapří kousky nabodávejte na špízy a opečte je na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. To by mělo trvat zhruba 3-4 minuty na každé straně, ale doba pečení se může lišit v závislosti na síle ohně a tloušťce ryby.
- Hotový „Kapří tikka“ podávejte jako samostatné jídlo nebo můžete servírovat s chlebem, rýží nebo salátem.