21. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kápra smažená
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte dokonalý recept na smaženou kápru, neváhejte a objevte naši jedinečnou verzi tohoto tradičního českého jídla. S chutným a křupavým pláštěm z kvalitního obalovacího těsta, doplněnou šťavnatým masem kápru, budete překvapeni, jak jednoduché a snadné je toto jídlo připravit. Ať už si přejete upéct nebo opečovat kápru, s naším krok za krokem návodem dosáhnete dokonalého výsledku. Navíc si pochutnáte na tomto tradičním českém pokrmu plném výrazných chutí a aromatických ingrediencí. Připravte si smaženou kápru doma a určitě nebudete litovat. Believe us, this recipe won’t let you down!

Suroviny

  • 1 kapr (asi 1,5 kg)
  • 200 g hrubé mouky
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  1. Kapra očistíme, vykostíme a nakrájíme na řízky.
  2. Na talíři smícháme mouku s trochou soli.
  3. Kousky kapra opepříme a poté obalíme v mouce.
  4. Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje.
  5. Kapří řízky v oleji smažíme po obou stranách, dokud nejsou zlatavé.
  6. Hotové smažené kapry necháme na papírovém ubrousku odkapat přebytečný olej.
  7. Podáváme například s bramborovým salátem či vařenými bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *