21. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte dokonalý recept na smaženou kápru, neváhejte a objevte naši jedinečnou verzi tohoto tradičního českého jídla. S chutným a křupavým pláštěm z kvalitního obalovacího těsta, doplněnou šťavnatým masem kápru, budete překvapeni, jak jednoduché a snadné je toto jídlo připravit. Ať už si přejete upéct nebo opečovat kápru, s naším krok za krokem návodem dosáhnete dokonalého výsledku. Navíc si pochutnáte na tomto tradičním českém pokrmu plném výrazných chutí a aromatických ingrediencí. Připravte si smaženou kápru doma a určitě nebudete litovat. Believe us, this recipe won’t let you down!
Suroviny
- 1 kapr (asi 1,5 kg)
- 200 g hrubé mouky
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Kapra očistíme, vykostíme a nakrájíme na řízky.
- Na talíři smícháme mouku s trochou soli.
- Kousky kapra opepříme a poté obalíme v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje.
- Kapří řízky v oleji smažíme po obou stranách, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové smažené kapry necháme na papírovém ubrousku odkapat přebytečný olej.
- Podáváme například s bramborovým salátem či vařenými bramborami.