11. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – kapra na kyselo s uzeným. Užijte si kombinaci jemného masa kapra s bohatou a nakyslou omáčkou, která je zvlášť chutná s přídavkem uzeného masa. Skvělá volba pro vánoční či sváteční menu. Sledujte tento snadný recept a překvapte své blízké lahodným pokrmem plným domácích chutí.
Suroviny
- 1 kapr
- 200 g uzeného masa (např. uzená klobása nebo uzený bok)
- 2 cibule
- 3 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce másla
- sůl, pepř
- petrželová nať
Postup
- Kapr se nakrájí na steaky a omyje se pod tekoucí vodou.
- Uzené maso se nakrájí na menší kousky.
- Cibule se nakrájí na proužky.
- Na pánvi se rozpálí máslo a osmaží se na něm cibule.
- Praženou cibuli zalijeme octem a přidáme cukr.
- Kapr se osolí, opepří a obalí v mouce. Poté se usmaží na pánvi dozlatova.
- Přidáme uzené maso a restujeme do měkka.
- Přidáme kapra a zalijeme vodou. Na mírném ohni dusíme do změknutí kapra.
- Případně dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželovou natí.