11. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Kapr na černém pivu
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný recept na Kapra na černém pivu a připravte si chutné a nápadité jídlo pro rodinnou​ oslavu nebo sváteční večeři. Kapr marinovaný ​v aromatickém černém pivě s přídavkem bylinek a ⁤koření, podávaný s omáčkou z piva, se⁤ stane Vaším neodolatelným hlavním⁤ chodem. Sledujte jednoduché instrukce, aby vám tento tradiční český recept perfektně vyšel a získal obdiv vašich hostů. Buďte kreativní ve‌ své kuchyni a vyzkoušejte⁣ Kapra na černém pivu ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kapr
  • 500 ⁤ml černého piva
  • 4 ‌stroužky česneku
  • 2⁢ cibule
  • 2 ‌stroužky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejdříve ⁣očistěte kapra od šupin‍ a vnitřních orgánů.
  2. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek ‍a osmahněte je, dokud⁣ nebudou zlatavé.
  4. V hrnci smíchejte pivo se ‍stroužky nového koření a bobkovými listy. Přidejte osmahnutou ⁣cibuli a‌ česnek.
  5. Kapra vložte do hrnce se směsí piva a koření. Přikryjte a vařte na mírném ‍ohni po dobu 30-40‍ minut, dokud nebude kapr měkký.
  6. Po uvaření kapra vyjměte a nechte ho chvíli odpočinout.
  7. Pokud chcete, ‌můžete⁢ omáčku​ zůstatků kapra a piva‌ zahustit ​omáčkovou zahušťovadlem.
  8. Pokud preferujete silnější omáčku, můžete přidat⁤ trochu smetany.
  9. Podávejte kapra s omáčkou ‍a zdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *