11. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný recept na Kapra na černém pivu a připravte si chutné a nápadité jídlo pro rodinnou oslavu nebo sváteční večeři. Kapr marinovaný v aromatickém černém pivě s přídavkem bylinek a koření, podávaný s omáčkou z piva, se stane Vaším neodolatelným hlavním chodem. Sledujte jednoduché instrukce, aby vám tento tradiční český recept perfektně vyšel a získal obdiv vašich hostů. Buďte kreativní ve své kuchyni a vyzkoušejte Kapra na černém pivu ještě dnes!
Suroviny
- 1 kapr
- 500 ml černého piva
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 stroužky nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejdříve očistěte kapra od šupin a vnitřních orgánů.
- Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmahněte je, dokud nebudou zlatavé.
- V hrnci smíchejte pivo se stroužky nového koření a bobkovými listy. Přidejte osmahnutou cibuli a česnek.
- Kapra vložte do hrnce se směsí piva a koření. Přikryjte a vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud nebude kapr měkký.
- Po uvaření kapra vyjměte a nechte ho chvíli odpočinout.
- Pokud chcete, můžete omáčku zůstatků kapra a piva zahustit omáčkovou zahušťovadlem.
- Pokud preferujete silnější omáčku, můžete přidat trochu smetany.
- Podávejte kapra s omáčkou a zdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.