15. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kanecioni plněné ricottou a špenátem. Tato italská specialita je jednoduchá na přípravu a jistě si ji zamilujete. Nechte se inspirovat a vytvořte si chutný pokrm plný lahodných chutí!
Suroviny
- 200g kanecionů
- 200g ricotty
- 200g čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm prolisovaný česnek.
- Přidejte na jemné proužky nakrájený špenát a nechte ho chvíli dusit, dokud zmenší objem.
- V hrnci uvařte kaneciony podle návodu na obalu, sceděte je a smíchejte s ricottou.
- Poté přidejte dusený špenát a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním můžete podle chuti posypat strouhaným parmazánem. Dobrou chuť!