15. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Kančí tagliatelle se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na kančí tagliatelle se špenátem je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Kančí maso dává této klasické těstovinové specialitě výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s čerstvým špenátem. Připravte si tento jednoduchý a zároveň elegantní pokrm, který jistě potěší i ty nejnáročnější gurmany.

Suroviny

  • 200 g tagliatelle
  • 300 g vepřového kančího masa
  • 200 g špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud se nezezlátne
  3. Přidejte na kostky nakrájené kančí maso a osolte a opepřete ho
  4. Smažte maso, dokud není dokonale propečené z každé strany
  5. Vložte do hrnce vodu a přiveďte k varu
  6. Přidejte tagliatelle do vroucí vody a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente
  7. Vedle masa na pánvi přidejte špenátové listy a opékajte je, dokud neopotemní a nezesládnou
  8. Směs masa a špenátu smíchejte s uvařenými tagliatelle
  9. Podávejte posypané strouhaným parmezánem a okamžitě podávejte

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *