22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Kančí stroganoff
zdroj: Recepty 24/7

Kančí stroganoff je bohaté a chutné jídlo, které se stalo obrovským hitem ve světě gastronomie. Tento recept přináší kousky jemně kvašeného kančího masa, které jsou podávány s lahodnou smetanovou omáčkou obohacenou o houby a kousky cibule. Tato kombinace vytváří dokonalé amalgám velkorysých chutí a aromat, které budou vaše chuťové pohárky tleskat nadšením. Kančí stroganoff je rychlé a jednoduché jídlo, které se podává s rýží nebo šťouchanými bramborami a které si zaručeně získá vaše srdce i žaludek. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si pochoutku, která vás zcela nadchne svým úžasným, bohatým a jemným zážitkem.

Suroviny

  • 600 g kančího masa (nasekaného na nudličky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 200 g žampionů (nakrájených na plátky)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmažte kančí maso, dokud není zlatavé. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké a sklovité.
  3. Přidejte žampiony a vařte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte hladkou mouku a zamíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Přidejte smetanu, hořčici a vývar a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Vraťte kančí maso do omáčky, osolte a opepřete podle chuti.
  7. Vařte dalších 10 minut, aby se maso dobře prohřálo a okořenilo omáčkou.
  8. Servírujte kančí stroganoff s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *